Innhold
1. Hva er videooppløsning?
2. Oppskalere 1080p i Filmai
3. Oppskalere 1080p i HD-konvertering
4. H Oppskalere 1080p i CapCut
5. Vanlige spørsmål

3 måter å oppskalere video til 1080p HD av AI

Jordan ScottJordan ScottOppdatert 22. oktober 2024Video redigerer

Oppskalering av video til 1080p er et avgjørende skritt for å forbedre videokvaliteten, spesielt hvis du jobber med lavere oppløsninger som 720p eller til og med standarddefinisjon (SD). Videooppløsning avgjør hvor skarpe og klare videoene dine vises, noe som gjør det til en nøkkelfaktor for å levere en seeropplevelse av høy kvalitet. I denne veiledningen vil du lære fra de 3 metodene for å forbedre video til 1080p i 3 AI-verktøy for å oppnå denne oppgraderingen.

Oppskaler video til 1080p

Innholdsfortegnelse

Del 1. Hva er videooppløsning? Del 2. Hvordan oppskalere video til 1080p med AI Video Upscaler [One-Click Way] Del 3. Hvordan konvertere video til HD 1080p online gratis i HDconvert Del 4. Hvordan endre videokvalitet til 1080p på telefonen i CapCut Del 5. Vanlige spørsmål

Del 1. Hva er videooppløsning?

Videooppløsning angir det totale antallet piksler som utgjør en videoramme, representert som bredde multiplisert med høyde. Jo høyere oppløsning, jo flere detaljer inneholder videoen, noe som resulterer i et klarere og skarpere bilde. Vanlige oppløsninger inkluderer 720p, 1080p og 4K, hver med sine egne fordeler og ulemper.

1080p regnes ofte som det beste for videokvalitet, og tilbyr en betydelig forbedring over 720p uten de enorme filstørrelsene til 4K. Mens 4K gir overlegne detaljer, er 1080p fortsatt det mest praktiske valget for de fleste brukere på grunn av balansen mellom kvalitet og effektivitet.

Før du dykker inn i oppskaleringsteknikker, er det viktig å forstå forskjellene mellom disse oppløsningene.

720p 1080p 4K
1280 x 720 piksler 1920 x 1080 piksler 3840 x 2160 piksler
Lavere filstørrelse og raskere opplastings-/nedlastingstider. Full HD, god balanse mellom kvalitet og filstørrelse. Ultra HD, ekstremt detaljerte og skarpe bilder.
Mindre detaljer, ikke ideelt for store skjermer. Større filstørrelse sammenlignet med 720p. Svært stor filstørrelse krever mer lagringsplass.

Del 2. Hvordan oppskalere video til 1080p med AI Video Upscaler [One-Click Way]

Hvis du leter etter en rask og effektiv måte å oppskalere videoen din til 1080p, er det beste alternativet å bruke en AI-drevet videooppskalerer. Disse verktøyene bruker avanserte algoritmer for å forbedre videoens oppløsning med minimal innsats fra din side.

Aiseesoft Filmai er en ledende programvare innen AI-videooppskalering. Den er designet for å gjøre prosessen så sømløs som mulig og har en rekke funksjoner som sikrer resultater av høy kvalitet.

Funksjoner:

• AI-drevet oppskalering: Bruker dyplæringsmodeller for å forbedre videooppløsningen.

• Batchbehandling: Lar deg oppskalere flere videoer samtidig.

• Brukervennlig grensesnitt: Designet for både nybegynnere og profesjonelle.

Trinn for å oppskalere video til 1080p ved hjelp av Filmai

1.

Begynn med å laste ned Filmai direkte fra den offisielle nettsiden. Etter installasjonen åpner du programmet.

Gratis nedlasting Gratis nedlasting

For å legge til videoen din, klikk ganske enkelt på Legg til video knappen eller dra filen inn i arbeidsområdet. Filmai er kompatibel med et bredt spekter av videoformater slik at du ikke vil støte på noen kompatibilitetsproblemer.

Filmai Legg til video
2.

Filmai tilbyr flere forbedringsalternativer, for eksempel Video Upscaler og HDR Upscaler. For å oppskalere video til 1080p, velger vi Video Upscaler-modellen og trykker deretter Søke om.

Filmai Video Upscaler Ai-innstillinger
3.

Nå vil du bli tatt til forbedringsgrensesnittet. Her må du velge en AI-modelltype, enten Real World eller Anime, og bestemme deg for den eksklusive oppløsningen, fra 1x til 4x. For eksempel, hvis originalvideoen din er 720p, kan du oppskalere den til 1080p, 2K eller til og med 4K

Filmai Video Upscaler Ai-innstillinger

Husk å konfigurere Eksport innstillinger, for eksempel format- og lydinnstillinger. Før du fullfører prosessen, bruk forhåndsvisningsfunksjonen for å vurdere utseendet til videoen din og implementere eventuelle nødvendige justeringer.

4.

Når du er fornøyd med resultatene, velg Eksporter alle for å la Filmai fortsette med prosessen. Din oppskalerte 1080p-video vil bli lagret i det formatet du velger.

Personlig erfaring: Å bruke FilmaAI var en lek. Oppskaleringsfunksjonen med ett klikk er utrolig praktisk, og det endelige resultatet var imponerende, med skarpe og klare bilder som konkurrerer med ekte 1080p-innhold. Dette verktøyet kan også fungere som en 4K videokonverter, som er perfekt for alle som ønsker å raskt oppgradere videokvaliteten uten å dykke inn i komplekse redigeringsprosesser.

Del 3. Hvordan konvertere video til HD 1080p online gratis i HDconvert

For de som foretrekker nettbaserte verktøy, tilbyr HDconvert en gratis og tilgjengelig måte å oppskalere videoene dine til 1080p. Dette nettbaserte verktøyet er ideelt for brukere som ikke ønsker å installere programvare, men som fortsatt trenger resultater av høy kvalitet. HDconvert er en online plattform som lar deg konvertere og oppskalere MP4-, AVI- og MOV-videoer direkte fra nettleseren din.

1.

Åpne nettleseren din og gå til HDconvert-nettstedet. Klikk på LEGG TIL NYE FILER og velg videoen du ønsker å oppskalere. Klikk Neste å fortsette.

Legg til nye filer Hdconvert Online
2.

Velg utdataformat ved å krysse av i boksen i profillistene. Velg deretter Neste, og fra de tilgjengelige alternativene velger du Full HD 1080p som din måloppløsning. I det neste alternativet kan du gjøre avanserte innstillinger for videokomprimeringsnivå, kodek og mer.

1080p alternativ og innstillinger Hdconvert
3.

I eksportalternativet velger du PREMIUM for å eksportere en oppskalert 1080p-video uten vannmerke.

1080p Abonnement Hdconvert

Da kan du se den oppskalerte videoen med din HD videospiller for å sjekke den effekten.

Personlig erfaring: HDconvert er utrolig brukervennlig, noe som gjør det til et utmerket valg for raske oppgaver. Konverteringsprosessen var enkel på farten, og videokvaliteten ble opprettholdt gjennom hele prosessen. Du må imidlertid abonnere på oppskalere 1080p-videoer uten å installere ekstra programvare.

Del 4. Hvordan endre videokvalitet til 1080p på telefonen i CapCut

Mobilbrukere blir ikke utelatt; CapCut tilbyr en enkel måte å oppskalere videoer direkte på smarttelefonen din. Denne appen er spesielt populær for sine redigeringsfunksjoner og brukervennlighet, noe som gjør den til et valg for innholdsskapere mens du er på farten.

1.

Finn CapCut i appbutikken din og installer den på enheten din. Åpne appen, trykk på Nytt prosjekt, og importer videoen du vil oppskalere.

2.

Her, hvis du vil redigere videoen din før oppskalering, kan du bruke dens kraftige redigeringseffekt.

Hvis ikke, bare gå til Eksporter-trinnet. Her kan du justere utgangsoppløsningen til 1080p eller 2K/4K. Bildefrekvensen er også tilgjengelig for dine justeringsbehov.

3.

Klikk på Eksport knappen for å lagre videoen i 1080p-oppløsning.

Oppskalere 1080p i Capcut Mobile

Personlig erfaring: Det var overraskende effektivt å oppgradere videoer på telefonen min med CapCut. Appens grensesnitt er intuitivt, og oppskaleringsprosessen er grei. Den resulterende videoen var skarp og godt egnet for deling på sosiale medieplattformer. CapCut er et flott alternativ for de som trenger å oppskalere videoer mens de er på farten.

Del 5. Vanlige spørsmål

Hvilken bildefrekvens er best for 1080p-video?

Den beste bildefrekvensen for 1080p-video avhenger vanligvis av innholdet. 24fps er standard for kinoopptak, mens 30fps eller 60fps er bedre for jevnere bevegelser, for eksempel i sport- eller spillvideoer.

Kan du konvertere en 720p-video til 1080p?

Ja, du kan konvertere en 720p-video til 1080p ved å bruke oppskaleringsverktøy som FilmaAI, HDconvert eller CapCut. Vær imidlertid oppmerksom på at oppskalering ikke kan legge til detaljer som ikke var i den originale videoen, så den endelige kvaliteten samsvarer kanskje ikke med en innebygd 1080p-video.

Hvor lang tid tar det å oppskalere en video med AI?

Tiden det tar å AI-oppskalere en video avhenger av flere faktorer, inkludert lengden på videoen, programvaren som brukes og datamaskinens prosessorkraft. Vanligvis kan det ta alt fra noen minutter til flere timer.

Konklusjon

Oppskalering av video til 1080p er en verdifull teknikk for å forbedre kvaliteten på videoene dine, noe som gjør dem mer egnet for moderne skjermer og plattformer. Enten du velger et AI-drevet verktøy som Filmai, en online omformer som HDconvert, eller en mobilapp som CapCut, tilbyr hver metode unike fordeler skreddersydd for ulike behov. Eksperimenter med disse verktøyene for å finne den beste tilnærmingen for dine spesifikke krav og nyt forbedret videokvalitet på kort tid!

Synes du dette var nyttig?

381 Stemmer

JaJATakk for at du ga oss beskjed!NeiNeiTakk for at du ga oss beskjed!